news

news

PV*SOL Valentijnsactie

10 February 2022

HAPPY VALENTINE’S DAY

Ook dit jaar is er met Valentijnsdag weer een aantrekkelijke kortingsactie op de programma’s van Valentin Software! Profiteer nu van 20% korting op alle single-user licenties en ontvang 10% korting op alle updates en upgrades.

* Deze actie is geldig voor orders die wij op 14 & 15 februari 2022 ontvangen en direct, na ontvangst factuur, betaald worden.

Waarom PV*SOL

Met PV*SOL kun je de best presterende systemen ontwerpen en doorrekenen. Door het programma beschik je over mooie visualisaties van je ontwerp, neem je je klant mee en voorzie je hem van een kwalitatief advies. Schaduwanalyses, opbrengstberekeningen, berekeningen van het direct verbruik van de opgewekte zonne-energie, ontwerpen met opslag of elektrisch vervoer (EV), het is allemaal mogelijk met PV*SOL.

Switch2Solar verzorgt de distributie van PV*SOL in de Benelux en biedt tevens de trainingen PV*SOL-Design enPV*SOL-Design Advanced aan.

Onafhankelijk systeemontwerp

Het programma maakt gebruik van databases met daarin nagenoeg alle panelen, omvormers, accu’s, etc. met technische specificaties. Op deze manier kun je onafhankelijk de best presterende systemen samenstellen en doorrekenen, tot systemen met wel 100.000 zonnepanelen! Hierdoor komt jouw ontwerp centraal te staan i.p.v. het paneel of de omvormer!

Onderbouwde productieprognose

Het programma onderbouwt de opbrengst van je installatie op basis de Meteonorm klimaat databases. Voor elke plaats in Nederland (en in het buitenland) kan een specifieke dataset gegenereerd worden. Ook de mate van zekerheid kan in de berekende opbrengst betrokken worden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om op basis van een P90 scenario (berekende opbrengst wordt 9 van de 10 jaren gehaald) of een P50 scenario (berekende opbrengst wordt 5 van de 10 jaren gehaald) te rekenen. Cruciale informatie voor investeerders!!

Onderbouwde systeemperformance

Het programma berekent op basis van jouw ontwerp en externe factoren de prestatie van het systeem gedetailleerd op onderdeel door. Voor je klant hét bewijs, dat de offerte doordacht en onderbouwd is. Het vertrouwen in de kwaliteit van je aanbod zal hierdoor groeien!

Schaduwberekeningen

In de 3D simulatie analyseert het programma de schaduwval op de panelen en tevens het effect hiervan op de performance van je installatie. Daarnaast is het mogelijk om met een horizon te werken om de reductie van lichtinval op je installatie te berekenen. Met deze tools bereken je de opbrengst van jouw installatie specifiek voor elke individuele klant. Maatwerk is nog nooit zo eenvoudig geweest!

Optimalisatie energiehuishouding

Het programma berekent niet alleen de opbrengst van de zonnepanelen, maar neemt de complete energiehuishouding van jouw klant mee in het advies. Zo kun je het energiegebruik van je klant importeren of werken met gestandaardiseerde (en aan te passen) gebruikersprofielen. Zelfs accutechnologie en elektrische auto’s kunnen hierin betrokken worden. Op deze manier kan de zonnestroom zo nuttig mogelijk worden ingezet en het financiële rendement nu én in de toekomst geoptimaliseerd worden. Bij eventuele wijzigingen in de salderingsregeling is deze werkwijze een must!

Installatieschema’s en overzichtelijke afbeeldingen

Met het programma produceer je moeiteloos installatieschema’s en afbeeldingen van de stringverdeling. Dit biedt veel gemak en tijdsbesparing in de communicatie met de monteur van je project!

Nieuw in PV*SOL premium 2022

De 2022 versie beschikt o.a. over de volgende nieuwe functionaliteiten:

- Beschikbaar voor 64-bit (ook nog steeds beschikbaar op 32-bit systemen)

- Nieuwe klimaatdata (PVGIS / Solcast / Meteonorm 8.1)

- Import van PVGIS horizonlijnen

- Import van het bestandsformaat .PAN files

- 3D import: nieuwe aanbieders van luchtfoto’s en kaartmateriaal

- Automatische configuratie voor SolarEdge producten

- Nieuwe afbeeldingen in het projectrapport (eigen foto’s kunnen ook worden toegevoegd)

Wil je het maximale uit PV*SOL premium halen? Volg dan de training PV*SOL-Design of het vervolg daarop PV*SOL-Design Advanced.

Voor de ontwerper of adviseur die voor kwaliteit gaat, is PV*SOL premium 2022 een absolute aanrader! Schrijf in voor de training PV*SOL-Design op 22 maart of PV*SOL-Design Advanced op 4 april, zodat je het programma direct optimaal kunt benutten.

Bij aanschaf van de software in combinatie met afname van een PV*SOL training, ontvang je tevens 10% korting op de training.


Bestel hier PV*SOL single user licentie en ontvang 20% korting

Bestel hier PV*SOL update & upgrade met 10% korting