news

news

Uitnodiging Solar Solutions 28, 29 en 30 september 2021

14 September 2021

Graag nodigen we je uit om ons te bezoeken op de Solar Solutions op 28, 29 en 30 september | Expo Haarlemmermeer.
Je kunt kosteloos registreren met onze invitatiecode SWITCH2SOLAR op
www.solarsolutions.nl/voor-bezoekers/tickets/registreer-nu.

Op onze stand E9 vertellen we je graag meer over onze opleidingen, het Solar-Register, PV*SOL en ons aanbod voor specifieke doelgroepen, zoals woningcorporaties, vastgoedbeheerders en de bouwsector.


OPLEIDINGEN
Tijdens de opleidingen Solar-Specialist, Solar-Topfitter, Solar-Inspector en Storage-Specialist leer je systemen met zonnepanelen en opslag ontwerpen, installeren en inspecteren. De opleidingen worden afgerond met een examen en geven je onder andere toegang tot de InstallQ erkenning. Ook is het mogelijk Solar-Inspector af te ronden met het examen SCOPE 12. Nadat je het examen hebt gehaald kan je commercieel gebruik maken van de logo’s, zodat je jouw klanten kunt laten zien dat je goed opgeleid bent.


SOLAR-REGISTER
Heb je bij ons een diploma gehaald dan registreren we je op www.solar-register.nl. Je krijgt dan naast een persoonlijk profiel tevens een bedrijfsregistratie, waarop je kunt laten zien waarin jouw bedrijf zich onderscheid. Ook andere relevante diploma’s en je deelname aan onze overige opleidingen en trainingen worden geregistreerd!


PV*SOL
Met PV*SOL kun je de best presterende systemen ontwerpen en doorrekenen. Omdat je met het programma ook beschikt over mooie visualisaties van je ontwerp neem je je klant mee en voorzie je hem van een kwalitatief advies. Schaduwanalyses, opbrengstberekeningen, berekeningen van het direct verbruik van de opgewekte zonne-energie, ontwerpen met opslag of elektrisch vervoer (EV), het is allemaal mogelijk met dit programma.

Switch2Solar verzorgt de distributie van PV*SOL in de Benelux en biedt tevens de trainingen PV*SOL-Design en PV*SOL-Design Advanced aan.


OPLEIDINGEN VOOR SPECIFIEKE DOELGROEPEN
Ook voor bedrijven die niet zelf in het installatieproces actief zijn, hebben we een aantal hele waardevolle opleidingen. Zo is de opleiding Solar-Quality ontwikkeld voor o.a. woningcorporaties en vastgoedbeheerders die pv-installaties op hun vastgoed willen realiseren. Tijdens de opleiding Solar-Buildings kunnen bedrijven uit de bouwsector leren hoe je PV integraal in gebouwen kunt toepassen. Solar-Economics en Solar-Sales zijn er specifiek voor adviseurs en verkopers van zonnepanelen.