news

news

Valentijnsactie | PV*SOL ontwerpsoftware | Valentine software

07 February 2023

Bestel op Valentijnsdag PV*SOL ontwerpsoftware met 20% korting! Deze actie is toepassing op:

  • Single-user licentie
  • Updates
  • Upgrades

Deze actie is alleen geldig voor bestellingen die wij ontvangen per mail op 14 februari 2023 en die direct na ontvangst van factuur worden betaald. Ben je een dagje te laat met bestellen? Op 15 februari geven wij 10% korting onder dezelfde voorwaarden! 

Met PV*SOL kun je de best presterende systemen ontwerpen en doorrekenen. Door het programma beschik je over mooie visualisaties van je ontwerp, neem je je klant mee en voorzie je hem van een kwalitatief advies. Schaduwanalyses, opbrengstberekeningen, berekeningen van het direct verbruik van de opgewekte zonne-energie, ontwerpen met opslag of elektrisch vervoer (EV), het is allemaal mogelijk met PV*SOL.

Switch2Solar verzorgt de distributie van PV*SOL in de Benelux

Onafhankelijk systeemontwerp
Het programma maakt gebruik van databases met daarin nagenoeg alle panelen, omvormers, accu’s, etc. met technische specificaties. Op deze manier kun je onafhankelijk de best presterende systemen samenstellen en doorrekenen, tot systemen met wel 100.000 zonnepanelen! Hierdoor komt jouw ontwerp centraal te staan i.p.v. het paneel of de omvormer!

Onderbouwde productieprognose
Het programma onderbouwt de opbrengst van je installatie op basis de Meteonorm klimaat databases. Voor elke plaats in Nederland (en in het buitenland) kan een specifieke dataset gegenereerd worden. Ook de mate van zekerheid kan in de berekende opbrengst betrokken worden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om op basis van een P90 scenario (berekende opbrengst wordt 9 van de 10 jaren gehaald) of een P50 scenario (berekende opbrengst wordt 5 van de 10 jaren gehaald) te rekenen. Cruciale informatie voor investeerders!!

Onderbouwde systeemperformance
Het programma berekent op basis van jouw ontwerp en externe factoren de prestatie van het systeem gedetailleerd op onderdeel door. Voor je klant hét bewijs, dat de offerte doordacht en onderbouwd is. Het vertrouwen in de kwaliteit van je aanbod zal hierdoor groeien!

Schaduwberekeningen
In de 3D simulatie analyseert het programma de schaduwval op de panelen en tevens het effect hiervan op de performance van je installatie. Daarnaast is het mogelijk om met een horizon te werken om de reductie van lichtinval op je installatie te berekenen. Met deze tools bereken je de opbrengst van jouw installatie specifiek voor elke individuele klant. Maatwerk is nog nooit zo eenvoudig geweest!

Optimalisatie energiehuishouding
Het programma berekent niet alleen de opbrengst van de zonnepanelen, maar neemt de complete energiehuishouding van jouw klant mee in het advies. Zo kun je het energiegebruik van je klant importeren of werken met gestandaardiseerde (en aan te passen) gebruikersprofielen. Zelfs accutechnologie en elektrische auto’s kunnen hierin betrokken worden. Op deze manier kan de zonnestroom zo nuttig mogelijk worden ingezet en het financiële rendement nu én in de toekomst geoptimaliseerd worden. Bij eventuele wijzigingen in de salderingsregeling is deze werkwijze een must!

Installatieschema’s en overzichtelijke afbeeldingen
Met het programma produceer je moeiteloos installatieschema’s en afbeeldingen van de stringverdeling. Dit biedt veel gemak en tijdsbesparing in de communicatie met de monteur van je project!

Wil je het maximale uit PV*SOL premium halen? Volg dan de E-learning PV*SOL-Design