news

news

Wat betekent corona voor ons? De keerzijde van de crisis…

08 April 2020

Allereerst wens ik de getroffenen van deze crisis veel sterkte en gezondheid toe! Ook hoop ik dat voor eenieder de zakelijke schade beperkt blijft!

Door de wereldwijde impact van de crisis gaat de huidige periode als een markant punt de geschiedenis in. In potentie is dit moment zelfs een keerpunt in de geschiedenis van de mensheid.

Sinds 15 maart ligt bijna alles stil, mijn agenda is leeg en als ik buiten een rondje wandel dan adem ik schone lucht en ruik ik het gras en het bos weer. Ook is mijn gezin hele dagen bij elkaar wat (meestal) erg gezellig is. Het dwangmatige sociale en economische tempo waaraan altijd alles en iedereen mee moet doen is weggevallen, mensen zijn aardiger tegen elkaar en er is weer gemeenschapszin. Ik ervaar meer rust, minder stress en de situatie dwingt tot bezinning:

  • Ga ik straks mijn agenda weer 24/7 vullen?
  • Ga ik straks weer terug die file in?
  • Kunnen we zaken niet beter en efficiënter inrichten?
  • Wat is er nu echt belangrijk? Zowel privé- als zakelijk.
  • Waar word ik echt gelukkig van?

Om mij heen en in de (social-) media zie ik dat deze gedachten en gevoelens gemeengoed zijn. Wat zou het mooi zijn als deze bezinning leidt tot maatschappelijke discussie en uiteindelijk tot economische koerswijziging, zodat ‘echte’ kwaliteit en duurzaamheid de ruimte krijgen die nodig is om als mens en mensheid verder te kunnen! Dan heeft deze crisis ook nog iets goeds voortgebracht…

Ondanks de beperkingen die de crisis met zich mee brengt worden er nog steeds zonnepanelen geplaatst. Gelukkig kijken de meeste ondernemingen ‘over de crisis heen’ en wordt er, geheel tegen de stroom in, nog steeds geïnvesteerd in nieuwe mensen en opleidingen! Ik heb er vertrouwen in dat onze sector sterk het post-corona tijdperk in zal gaan.
Wij zijn er in ieder geval klaar voor!

Emiel Ponte
Switch2Solar