Maak kennis met het Switch2Solar team!

Wij delen graag onze kennis van zonne-energie.

EMIEL PONTE <br> <small> Eigenaar </small>

EMIEL PONTE
Eigenaar

Believer

Alles is energie! Voedsel, drinkwater, communicatie, mobiliteit... het is alleen mogelijk met voldoende en goedkope energie. Zonne-energie maakt onafhankelijk. Met solar kan ieder mens op aarde zelfstandig én tegen acceptabele kosten energie winnen. Wat de impact hiervan is wordt nog niet begrepen.

In 2009 heb ik het roer omgegooid en m’n hart gevolgd. De verzekeringswereld achter me gelaten en vol vertrouwen in de zonne-energie gestart. Al snel werd duidelijk dat opleiden onze bijdrage in de “Switch2Solar” is. Met onze opleidingen willen we zonne-energie voor iedereen bereikbaar maken. Ik geloof er in dat aandacht, ambitie en focus op kwaliteit de sleutelwoorden zijn om dit succesvol te kunnen doen.

The Sun is the limit!

JAN-WILLEM SIPS <br> <small> TRAINER EN ONTWIKKELAAR VAN OPLEIDINGEN </small>

JAN-WILLEM SIPS
TRAINER EN ONTWIKKELAAR VAN OPLEIDINGEN

Enthousiast, gericht op mensen én techniek

Sinds 2011 werk ik in de zonne-energie: als consultant, monitoring systemen en opleider. De zon is een eindeloze bron. Ik leer met plezier aan anderen (en van anderen) hoe we zonne-energie goed en succesvol inzetten in onze energietransitie:

Laten we dat doen met kennis en kunde!

Stephan van Berkel <br> <small> Trainer </small>

Stephan van Berkel
Trainer

Vakidioot

Sinds 2013 actief in de Solar branche als product manager, engineer, zelfstandig installateur en tegenwoordig naast het trainen, lid van normcommissie NEC 82 en inspecteur van kleine en grote zonnestroominstallaties.

Mijn missie is het vooruithelpen van de branche naar het “next level”

Gedreven om niet te weten maar te begrijpen!

Gerrit Jan Schaeffer <br> <small> Trainer </small>

Gerrit Jan Schaeffer
Trainer

Nieuwsgierig, bevlogen, betrokken

Vanuit het onderzoeksveld in Nederland (ECN) en België (VITO) gaan ondernemen in de zonne-energiebranche (Dutch Solar Energy) en nu weer terug naar energie innovatie in België (EnergyVille).

Kennisontwikkeling en kennisoverdracht zijn onontbeerlijk voor de energietransitie, waarin voor zonne-energie de belangrijkste rol is weggelegd.

Iedereen kan van elkaar leren, kwaliteit wint altijd!

JEROEN EEKTIMMERMAN <br> <small> TRAINER </small>

JEROEN EEKTIMMERMAN
TRAINER

Energie uit de zon, hoe fantastisch is dit

Sinds ik in 2012 mijn eerste woning ben gaan verduurzamen veel geleerd. De ontwikkelingen gaan ook zo snel dat je nooit uitgeleerd bent. Het mogen delen van deze kennis, niet alleen rond de materie van zonne-energie, maar zeker ook rond de veiligheid van werken op (hoge) daken vind ik leuk. Er gaat qua veiligheid nog zo veel fout in de branche. Wij mogen bijdragen aan het opleiden van echte vakmensen!

Een duurzame wereld is het enige juiste initiatief!

KEVIN TAK <br> <small> TRAINER </small>

KEVIN TAK
TRAINER

Ambitieus, oplossingsgericht, leergierig

In 2015, uit hobby, begonnen met het installeren van zonnepanelen. Met een flinke rugzak aan elektrotechnische kennis, opgebouwd bij de netbeheerder, bleek dit een succes formule. Na het volgen van een aantal opleidingen, ben ik bij Switch2Solar zelf begonnen met trainen, waaruit ik veel voldoening en plezier haal.

Door kennis te delen, leer je zelf!

HANS VAN DONGEN <br> <small> Trainer  </small>

HANS VAN DONGEN
Trainer

Doener pur sang

Wat mijn vak zo mooi maakt? “Elke dag binnen ons vakgebied is totaal anders”. Na diverse management functies binnen nationale- en internationale organisaties ben ik in 2005 als trainer accountmanager aan de slag gegaan om vervolgens 5 jaar later gezamenlijk Route5 te starten. Het helpen van mensen in organisaties die in verandering zijn is wat mij drijft. Ontwikkelen is leuk!

In tijden van veranderingen is het de kunst
om mensen mee te krijgen!

Menno van den Donker <br> <small> Trainer </small>

Menno van den Donker
Trainer

De analyticus die gaat voor maximale impact

Voor mij is zonne-energie iets magisch. Gratis en voor altijd beschikbaar. Zonder uitstoot. Met kansen om de natuurwaarde te herstellen. Maar hoe kan ik hier zélf een belangrijke bijdrage aan leveren? Vanaf 2002 werkte ik bij Helianthos Arnhem, Research Centre Jülich en Solland Solar Cells aan het verlagen van de kostprijs. Sinds 2012 stort ik me bij SEAC en Durin op de ontwikkelingen van innovatieve PV systemen met focus op dubbel ruimtegebruik. De grootste uitdaging: mensen leren hoe ze zonne-energie kunnen toepassen in hun omgeving!

Samen maken we de wereld zo steeds een beetje mooier!

Bram Peperzak <br> <small> Trainer </small>

Bram Peperzak
Trainer

Gedreven, optimistisch, doel- en kwaliteitsgericht

2003, mijn eerste solarproject, het was liefde op het eerste gezicht. Dat je van licht elektriciteit kunt maken, fantastisch. Ik heb veel kennis en ervaring opgedaan met zonne-energie. Graag deel ik die om daarmee de energietransitie verder te versterken en versnellen.

Samen maken wij de twist naar een duurzame toekomst door:

Anders te kijken en gewoon te doen!

Rob Kursten <br> <small> Trainer </small>

Rob Kursten
Trainer

Kritisch denkende aanpakker

Tijdens mijn studie Elektrotechniek kwam ik in 1997 voor het eerst in aanraking met zonne-energie. Ik liep stage in Indonesië bij een bedrijf dat zogenaamde Solar Home Systems installeerde. Zonne-energie in de meest basic vorm: een zonnepaneel, een batterij en een paar lampjes voor huizen in dorpjes zonder elektriciteit. Sindsdien ben ik niet meer uit de solar weg geweest.

Van engineering tot installatie en van consultancy tot projectontwikkeling. Bij Switch2Solar wil ik mijn kennis en ervaring graag delen en het zonne-virus zo veel mogelijk verspreiden.

Wie niet in zonne-energie gelooft moet er eens in gaan liggen!

Kees Compaan <br> <small> Trainer</small>

Kees Compaan
Trainer

Omgaan met verschillen

Nog nooit veranderde de elektrotechniek zo snel. Of toch niet? De basis blijft gelijk: het omgaan met verschillen in bijvoorbeeld spanning, stroom of weerstand. De elektrotechniek kent de enorme uitdaging om het verschil te gaan maken in de energietransitie. Door nieuwe PV componenten, nieuwe batterijtechnieken en de herintroductie van gelijkstroom is er een enorme dynamiek op gang gekomen. Tegelijk neemt ongelijkheid toe, een keerzijde van de energietransitie waarin ik graag bijdraag om deze tegen te gaan. De dynamiek boeit me. Vanaf de eerste generaties installatietesters, PV testers en warmtebeeldcamera’s volgde ik bij KWx de ontwikkelingen in elektrische veiligheid op de voet. Het liefst net een stapje verder. Binnen de Hanzestrohm groep ben ik nu betrokken bij Fortona waarin we verantwoord voorop willen lopen in de energietransitie.

Ongelijkheid tegengaan door het verschil te maken in de energietransitie!

David van Duijnhoven <br> <small> Trainer</small>

David van Duijnhoven
Trainer

Denk in oplossingen, dan kom je verder

Vanuit de elektronica ontwikkeling bij Philips ben ik in 2008 gestart in de zonne-energie bij Scheuten Solar. Toen nog veel internationale projecten op daken en veldopstellingen, tegenwoordig ben ik lokaal actief met ons bedrijf 100% Zonnig. Door mijn kennis bij Switch2Solar over te dragen aan zonnepanelen installateurs en technici heb ik het gevoel dat ik een maximale bijdrage lever aan de energietransitie. Elk project is uniek, van rij-woning tot aan een groot zakelijk dak of vrij veld. Naast de vele standaard oplossingen is soms maatwerk nodig, dit traject en het succesvol afronden van een project geeft mij een enorme boost.

De theorie naar de praktijk vertalen, dat is een echte uitdaging!

Pieter Hofstede <br> <small> Trainer</small>

Pieter Hofstede
Trainer

Gedreven om kennis toepasbaar te maken

De energietransitie is pas net begonnen. Ja, we hebben flinke stappen gezet door met solar veel duurzame energie te produceren, maar met storage en flexibele sturing kunnen we écht meters maken met de energietransitie! In mijn dagelijks werk bij Zonnestroom Nederland | ELIX ben ik bezig met het energievraagstuk voor de zakelijke markt, waarbinnen de storage-oplossing centraal staat. Ontzettend leuk om bij Switch2Solar mijn kennis en ervaring te delen op het gebied van storage.

Storage; op naar een toekomst waarin duurzame energieoverschotten gebufferd worden!

Patrick Saat <br> <small> Trainer</small>

Patrick Saat
Trainer

Analytisch, proactief & leergierig

Wist je dat er in 1,5 uur net zoveel zonne-energie op aarde valt, als dat de mensheid in één jaar verbruikt? Toen ik dit voor het eerst hoorde, begreep ik de enorme potentie die zonne-energie heeft om ons energiesysteem te transformeren. Ik werkte toen als ingenieur lucht- en ruimtevaarttechniek in de luchtvaartsector, maar heb besloten de overstap te maken naar de duurzame energiesector. Momenteel werk ik als freelance projectmanager aan innovatieprojecten binnen de energietransitie. Hierin maak ik impact met mijn projectmanagement en technische/analytische skills. Als trainer bij Switch2Solar leid ik mensen op tot Solar-Specialist, een mooie opleiding waarin je leert een PV-systeem te ontwerpen.

Als je iets wilt leren zul je eerst moeten accepteren dat je een beginner bent!
~ Epictetus ~

Tony Vreman <br> <small> Trainer</small>

Tony Vreman
Trainer

Energietransitie voor iedereen

In de afgelopen jaren is de energietransitie als nooit te voren versnelt. In deze transitie lopen MKB'ers en huiseigenaren tegen veel problemen aan, zoals niet kunnen elektrificeren door bijv. netcongestie. Dit maakt de weg naar de oplossing al snel complex, hierin probeer ik vooral met passie en energie je te helpen naar de beste oplossing in het opslaan en gebruik van energie. Momenteel werk ik bij Landport waar ik vanuit grote energie opslagsystemen de transitie help te versnellen. Ik vind het hartstikke leuk om met Switch2Solar mijn kennis te kunnen delen.

Voor een schonere toekomst zullen we energie moeten opslaan!

Egbert Gramsbergen <br> <small> Examinator </small>

Egbert Gramsbergen
Examinator

Een leven in de zonne-energie

In 1979 gestart met een productiebedrijfje in de zonneboilers en daarna nooit meer het vak losgelaten. Producent, installateur, consultant, trainer…

De link tussen theorie en praktijk maken vanuit eigen praktische ervaring!

BART VAN DEN BOSCH <br> <small> Examinator </small>

BART VAN DEN BOSCH
Examinator

De energietransitie kan wat mij betreft niet snel genoeg gaan

Sinds 1994 actief in energie opwekken, conversie en opslaan. Gestart met stroomvoorziening aan boord van grote baggerschepen. Daarna gewerkt in de wereld van net-onafhankelijke energie, betrokken bij de eerste grotere projecten in de bebouwde omgeving met BP en Shell. Daarna Libra Energy opgericht.

Niets is onmogelijk zo blijkt en deze visie triggert mij continu op zoek te gaan naar de nieuwste ontwikkelingen en oplossingen in zonne-energie en deze te delen. Momenteel zit ik in de werkgroep scope12 van SCIOS. Ik wil graag impact maken en de energietransitie versnellen.

Als je niet kan delen kan je ook niet vermenigvuldigen!

Johan Boekholt <br> <small> Operations</small>

Johan Boekholt
Operations

Werken aan organisaties

De energiesector en de energietransitie zijn al meer dan 20 jaar mijn speelveld. Nu de energietransitie echt in volle gang is, heb ik mijn focus verlegd van het initiëren van verandering naar het bevorderen van kwaliteit. Het waarborgen en verbeteren van organisatiekwaliteit en vakmanschap zijn cruciaal voor een succesvolle energietransitie.

Kwaliteit is essentieel voor een duurzame energietransitie!

Desiree Francken <br> <small> Organisatie </small>

Desiree Francken
Organisatie

Planner, doener, spin in ’t web

Na een lange carrière in de kartonnage & display branche als account- en projectmanager en twee heerlijke sabbaticals waar de natuur (en behoud ervan) een grote rol speelde, is de stap naar een nieuwe carrière in de duurzame zonne-energie-branche in 2020 een goede keuze.

Mijn uitdagingen: overzicht houden, plannen, ontzorgen en vooral klanten blij maken.

Plans are nothing, planning is everything!

INGE CREZÉE <br> <small> Sales & Marketing </small>

INGE CREZÉE
Sales & Marketing

Creatief, oplossingsgericht, doorzetter

Via een luxe schoenen merk (ViaVai), kauwgom (Stimorol), candybars (Mars), sales promotions (grote A-merken) in 2014 ’thuisgekomen’ in de Solar branche.

Rode draad in mijn carrière is het contact met mijn klanten.

‘Kan niet’ bestaat niet voor mij!

BARBARA BRUGMAN <br> <small> Marketingcommunicatie </small>

BARBARA BRUGMAN
Marketingcommunicatie

Creatief, hands-on

Al meer dan 20 jaar werk ik als marketingcommunicatieadviseur waar mijn twee passies tekst en vormgeving samenkomen. Leuk om binnen Switch2Solar nu mijn licht te laten schijnen over alle uitingen van Switch2Solar.

Creatief met tekst & beeld!

Paul Brouwers <br> <small> Developer E-Learnings</small>

Paul Brouwers
Developer E-Learnings

De goede dingen goed doen

Als kennisspons ben ik altijd geïnteresseerd in nieuwe ontwikkelingen. Als kind kamde ik het KIJK Magazine uit en was ik bezig met techniek; audio, telecom en IT.
In mijn werk lag de focus veelal op de organisatorische kant van de business, maar wel overwegend in technisch gedreven innovatieve bedrijven.
Als coach ben ik geschoold in de werking van het brein, dit is belangrijk bij het aanleren van nieuwe gewoonten en kennisoverdracht.
Privé houd ik mij veel bezig met duurzaamheid en wil ik mijn footprint verkleinen.
Al deze aspecten komen mooi samen in mijn rol binnen Switch2Solar.

Alles is energie, energie is alles!

Kim Dijkmans <br> <small> Marketing en organisatie</small>

Kim Dijkmans
Marketing en organisatie

Groentje met organisatietalent

Als jonkie van de organisatie mag ik me focussen op het ondersteunen van de marketing, vormgeving en organisatietakken van Switch2Solar. In 2023 ben ik afgestudeerd in media & entertainment management en heb ik direct een 180° ommezwaai gemaakt naar organisatie. Communicatie staat centraal in mijn leven evenals in mijn werk.

The sun never sets for souls on the run!

Trea Verlangen <br> <small> Catering</small>

Trea Verlangen
Catering

Praktisch denker & doener!

Na vele leidinggevende functie’s en drijvende kracht te zijn geweest in horeca, detailhandel, dorpshuizen en kookstudio ben ik nu bij Switch2Solar in een warm bad terechtgekomen. Plannen, organiseren en gastvrijheid zit me in het bloed. Zorgdragen voor mensen doe ik graag. Vanuit mijn functie draag ik graag mijn steentje bij aan de gastvrijheid.

Blijf verlangen!