nieuws

nieuws

Tips voor installatiebedrijven om van 2024 ook een topjaar te maken

13 June 2024

BEGIN MET OMDENKEN

- Het lukt energiebedrijven niet om hun klanten langdurig, tegen lage en stabiele prijzen energie te leveren. Als installateur van zonnepanelen kan jij je klant helpen om dat zelfstandig wél te regelen!

- De markt reageert emotioneel en niet rationeel, jouw klant dus ook! Als de verdiensten op een kWh zonnestroom stijgen van 5 naar 15 cent worden er veel meer zonnepanelen verkocht dan wanneer de verdiensten op een kWh dalen van 25 naar 15 cent. Iets om over na te denken! Zeker als je je realiseert dat je het verdienmodel voor je klant moeilijk kunt veranderen, terwijl je wél alle invloed hebt op de emotie van je klant rondom je aanbod.

- Er is besloten dat de salderingsregeling is komen te vervallen. Je kunt je klant nu eindelijk adviseren met een helder uitgangspunt!

- In de huidige markt gaan er bedrijven stoppen of failliet. De survivors van vandaag zijn echter de succes-story’s van morgen. Aanpassingsvermogen is hierin allesbepalend, zorg dat je voorbereid bent!

 

VERBREDING AANBOD

Alleen zonnepanelen zijn al interessant. Het wordt echter nóg véél interessanter als je je klant kunt helpen om zo efficiënt mogelijk met energie om te gaan. Het slim sturen van energiestromen met behulp van een EMS, het opslaan van goedkope of overtollige energie in batterijen, accu’s of warmtebuffers, inzetten van een hybride warmtepomp en het laden van EV zijn diensten waarmee je je klant écht verder kunt helpen in de verduurzaming en een blijvend betaalbare energievoorziening. Alles komt samen in de meterkast, dus biedt een compleet verhaal aan!

 

START MET ADVISEREN

De tijd waarin het kunnen leveren van een zonnepaneleninstallatie voldoende was om de verkoop te doen is voorbij. Aandacht voor de situatie van je klant en advies over het efficiënt inrichten van de eigen energievoorziening, zijn volgens ons dé manier om je klanten voor jouw installaties warm te krijgen. Met verstand van zaken en de juiste hulpmiddelen zoals de PV*SOL win je het benodigde vertrouwen en vergroot je je kansen op een order aanzienlijk!
 

GA SERVICE AANBIEDEN

Inmiddels ligt Nederland vol met zonnepanelen die onderhoud, inspectie, reparatie of (gedeeltelijke) vervanging nodig hebben. Het aantal bedrijven dat hierin voorziet is heel beperkt. Het aanbieden van service kan erg verdienstelijk zijn! Er is weinig concurrentie en bovenal: je service is waarschijnlijk écht nodig om te voorkomen dat de investering die je klant in het verleden heeft gedaan waardeloos wordt. Een servicebezoek is daarnaast uitstekend te combineren met een advies over een uitbreiding van de installaties (zoals boven omschreven). Deze move vraagt het nodige aanpassingsvermogen binnen de organisatie ook aanvullende skills en kennis van je medewerkers.

 

INVESTEER IN JOUW TEAM

Om te kunnen adviseren, een breder pakket aan installaties aan te bieden en je op service te richten heb je medewerkers nodig die exact snappen hoe het in elkaar zit en daarnaast ook nog eens in staat zijn om prettig en goed te communiceren. Bij Switch2Solar kunnen we daar met onze opleidingen uitstekend aan bijdragen!

 

MAAK GEBRUIK VAN SUBSIDIES

Als je een opleidingsplan hebt voor je medewerkers, dan is er vanuit verschillende bronnen subsidie aan te vragen. Wij adviseren je graag.