Summercourse Solar-Specialist

Summercourse Solar-Specialist

Inschrijven?

Kies een locatie en een (start)datum

De Summercourse Solar-Specialist bestaat uit de e-learning Solar-Allround en de 2-daagse klassikale opleiding Solar-Design. Deze wordt afgesloten met een examen, waarmee je aantoont te kunnen ontwerpen en adviseren op het gebied van zonnestroomsystemen. Je wordt opgenomen in het Solar-Register en krijgt het gebruiksrecht op het Solar-Specialist logo (bijvoorbeeld op visitekaartjes, website en auto).

SOLAR-SPECIALIST OMVAT:

  • e-learning Solar-Allround (ongeveer 8 uur)
  • Solar-Design (2 dagen)
  • Examen in Midden Nederland (Lexmond) (halve dag)*
    *Het examen Solar-Specialist duurt circa 3 uur. Je ontvangt bij de uitnodiging voor het examen het tijdstip waarop je staat ingedeeld om het examen te maken.

Bekijk de flyer van Solar-Specialist.

Onderdeel 1: Solar-Design

ONTWERPEN VAN ZONNESTROOMSYSTEMEN

Solar-Design doorloopt het ontwerp van een zonnestroomsysteem: van zonlicht tot aansluiting op het elektriciteitsnetwerk. Met Solar-Design ben je in staat om een optimaal ontwerp te maken; je begrijpt na afloop de werking en uitkomsten van gangbare ontwerpsoftware. Solar-Design is dé opleiding voor ontwerpers en adviseurs in de zonne-energie, maar ook voor iedereen die echt wil begrijpen hoe een zonnestroomsysteem werkt in de praktijk.

De opleiding Solar-Design behandelt:

  • Factoren die de prestatie van een zonnestroomsysteem beïnvloeden en Performance Ratio
  • Rekenen met eigenschappen van licht, zonnecellen en -panelen, strings en arrays, bekabeling en omvormers
  • Dimensioneren van zonnepanelen en omvormer
  • Invloed van schaduw op het ontwerp van zonnestroomsystemen

Meer informatie over deze opleiding? 
Bekijk de flyer van Solar-Design.

Liever niet in een groep trainen? 
Neem dan contact met ons op.

Onderdeel 2: Examen Solar-Specialist

LAAT ZIEN DAT JE ZONNESTROOMSYSTEMEN ECHT DOORGROND EN LAAT JE REGISTREREN IN HET REGISTER

Met ons examen laat je echt zien dat je de stof beheerst. We stellen zowel meerkeuze-vragen als open vragen zodat je je inzicht in en beheersing van de stof aantoont. Het tweede deel van het examen toetst of je jouw kennis kunt toepassen met behulp van een praktijkcasus. Voor het totale examen heb je 3 uur de tijd. Je ontvangt bij de uitnodiging voor het examen het tijdstip waarop je staat ingedeeld om het examen te maken. Je behaalt het diploma geregistreerd Solar-Specialist als je voor beide onderdelen een voldoende scoort.

Je wordt opgenomen in het Solar-Register en krijgt gebruiksrecht op het Solar-Specialist logo (bijvoorbeeld op visitekaartjes, website en auto).